SZESE Szakosztályok

A Széchenyi István Egyetem Sportegyesületének szakosztályai

 

 Asztalitenisz

A szakosztály 1978-ban alakult, majd évek kitartó munkájával, a megyei és NB III-as bajnokság megnyerésével, NB II-es csapatnak szurkolhattunk 1995 óta.

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Bajnokságban elért érmes helyezéseink, a Műszaki Főikolai Sportnapokon aratott győzelmek az NB II-beli sikereket is előre jelezték már, ami 2003 nyarán bekövetkezett! Bajnokságot nyertek asztaliteniszezőink az NBII-ben, így a 2003/04-es évadban az NB I/A osztályú verseny résztvevői vagyunk.

 

A szakosztály sikere névváltozást is hozott. Szakosztályunk neve :

 

SZÉCHENYI-UNIQA szakosztály

 

E névpárosítás nem csupán a sportban gyakori támogatási szerződés következménye! Többrétű kapcsolatra utal a név-pár, s asztaliteniszezőink mindkét név értékét védik, hírét erősítik sportszerű megjelenésükkel, tiszta játékukkal, lehető legjobb eredményeikkel. Ön meglátogathatja közvetlenül is partnerünket: www.uniqa.hu és megtekintheti a SZÉCHENYI-UNIQA szakosztály csapatának eredményeit, s néhány felvételt.

 

2004 őszétől csapatunk az Extra-liga mezőnyében szerepel.
2004. szeptember 1-5 között az Egyetemi Csarnokban rendeztük meg a 15. Asztalitenisz Egyetemi-Főiskolai Világbajnokságot.

- Edzések helye: Edzőcsarnok

            - A szakosztály vezetője: Vigh Zsolt

                        - Edző: Albert Zoltán 

 


  Judo

A szakosztály 1988-ban alakult. Hosszú éveken keresztül versenyzőink a másodosztályban versenyeztek. 1999-ben női csapatunk az első osztályú Magyar Bajnokságon bronz érmet szerzett, ugyanebben az évben lányaink Magyar Köztársaság Kupát nyertek. Az Egyetemi Főiskolai bajnokságokon évről-évre több versenyzőnk szerepel elismerésre méltóan. Pados Mirtill és Hetyei Szilárd többszörös egyetemi - főiskolai bajnok. A technikai felkészültség ellenőrzésére évente két alkalommal övvizsgán szerezhetnek magasabb övfokot.

- Edzések helye: Sporttelep

            - A szakosztály vezetője: Hebesi Zsolt

                            - Edző: Gyimes Nikolett


  Kézilabda (férfi)

A szakosztály 1974-ben alakult, először a megyei bajnokságban szerepelt.Csapatunk 1996-tól az NB/II Nyugati Csoportjában, 2003-tól a megyei bajnokságban játszik. Legjobb eredményeink: - Egyetemi Főiskolai Országos Bajnokság III. helyezés A Műszaki Főiskolai Sportnapokon többször szereztünk első illetve dobogós helyezést. 1995-2000 között minden évben aranyérmes lett csapatunk. Külföldi kapcsolatot tartunk lengyel és német egyetemek csapataival

- Edzések helye: Egyetemi Csarnok ill. Edzőcsarnok

            - Szakosztályvezető: dr. Jámbor Attila

                        - Edző: Gasztonyi Tamás


  Kézilabda (női)

A szakosztály 1995-ben alakult. Ezt megelőzőleg három évig sportcsoporti foglalkozások keretében honosodott meg főiskolánkon. 1995-től a megyei bajnokságban játszanak a lányok. 1998-ban egy évig, majd 2004-től NB/II-ben szerepelnek.  Jó a kapcsolat az Eindhoveni Egyetem kézilabda csapatával, tornáikon rendszeresen résztveszünk.

        - Edzések helye: Egyetemi csarnok ill. Edzőcsarnok

                    - Szakosztályvezető: Urbán Nikolett

                                - Edző: Simon József

 

 


  Kosárlabda (férfi)

A szakosztály 1975-ben alakult és 1977-től a Nemzeti Bajnokság második osztályában játszik. Játékosaink egyetemi hallgatók, így minden évben részt veszünk a Magyar Egyetemi és Főiskolai Kosárlabda Bajnokságban és a Műszaki Főiskolai Sportnapokon. Jól szerepeltünk az europai Challange Inter – Telecom versenyein. Dieburg-ban harmadik, Valencia-ban a második helyen végeztünk. 

Eddigi legjobb eredményeink: NB-II második, 2004-ben az NBI/B-s osztályozón nem sikerült kivívni a felsőbb osztályban való szereplés jogát.   MEFOB negyedik, és MFSN első hely.

- Edzések helye: Edzőcsarnok

            - Szakosztályvezető: Hofmann Gergely

                        - Edző: Kozma Tamás, Katona Zsolt

 


  Kosárlabda (női)

A szakosztály 1978-ban alakult. A lányok azóta is a megyei bajnokságban szerepelnek. A Műszaki Főiskolai Sportnapokon 1993-ban aranyérmet nyertek. 1993-ban megyei bajnokságot nyertek.

 

- A női kosárlabda jelenleg sportcsoportként működik.


  Labdarúgás

A labdarúgó szakosztály 1976-ban alakult. 1984-ig a megyei II. osztályban, majd hat szezont a megyei I. osztályban játszott a csapat. Elsősorban az Egyetmi és Főiskolai bajnokságokon hívtuk fel magunkra a figyelmet, amit a hét országos döntőben való szereplés is fémjelez. 

 

A csapat négyszer nyert Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokságot, egyszer ezüstérmes, egyszer pedig bronzérmes lett.  A Műszaki Főiskolák versenyein, valamint a Universitas Kupán is több alkalommal álltak labdarúgóink a dobogó legfelső fokán. 

 

 

Nemzetközi kapcsolataink is elismerésre méltóak. 1980-ban intézményünk képviselte Magyarországot az első Egyetemi Labdarúgó Egyetemi Európa Bajnokságon, Spanyolországban. Vendégszerepeltünk, illetve fogadtunk bolgár, német belga csapatokat. 

 

 

- Jelenleg szüneteltetjük labdarúgó szakosztályunkat. 

 


  Röplabda

A csapat 1978-ban alakult. Egy év kivételével az NB II. Nyugati csoportjában szerepeltünk. 

A 2000-es és 2003-as idényben értük el legjobb eredményünket, ezüstérmes lett csapatunk. Egyetemi Főiskolai Országos Bajnokságon hat alkalommal a négyes döntőbe került együttesünk, kétszer III. helyezést értünk el, míg 1994-ben és 1999-ben ezüstéremet szereztünk. Külföldi kapcsolataink: rendszeres meghívottak között szerepel csapatunk Hollandiában az Európai Egyetemek Főiskolák röplabda bajnokságán, valamint több alkalommal is győztesen jöttünk haza Olaszországból, a Húsvéti Röplabda Tornáról.

 

- Edzések helye: Edzőcsarnok

            - Szakosztályvezető: dr. Gubicza László

                        - Edző: Oroszi László  


  Sakk

A szakosztály 1978-ban alakult. 1980 óta az OB II-ben szerepelt, 1992 óta pedig az NB I/B résztvevője volt, jelenleg a megyei bajnokság résztvevői vagyunk. Sakkozóink kiemelkedő eredményeket értek el mind a Műszaki Főiskolai Sportnapokon, mind azokon az egyéni versenyeken, ahol minősítésükhöz szükséges versenyzési lehetőségeket kaptak. A Magyar Egyetemi-Főiskolai Bajnokságon több alkalommal szereztek érmet sakkozóink. (1997-ben Kőrösparti Sándor ezüstérem)

- Edzések helye: Egyetemi Csarnok társalgó

            - Szakosztályvezető: Balogh Tibor

                        - Edző: Dr. Bende Ede

 


 

  TRIATLON

A Triatlon szakosztály 1990-ben alakult. Az edzéseket a Városi Uszodában, a Szigetközi úton (kerékpár), a Duna-töltésen, ill. a főiskola sporttelepén (futás) tartjuk. Eddigi legjobb eredményeink: Férfi csapatunk Egyetemi Főiskolai Bajnokságot háromszor nyert (1992-ben, 1993-ban és 1995-ben), II. helyezést 1991-ben, 1994-ben és 1996-ban. Női csapatunk 1994-ben és 96-ban ezüstérmes lett. Egyéniben 1992-ben és 1993-ban Fazekas Attila II. helyezést szerzett, 1996-ban Angyaláti Ákos bajnok lett. Az 1992-es Országos Csapatbajnokságban csapatunk ezüstérmes lett. A versenyzőink, Angyaláti Ákos és Pataki Ágnes, mint magyar válogatottak, 1992-ben a németországi Darmstadt-ban, 1998-ban pedig Kiel-ben szerepeltek Főiskolai Világbajnokságon.

Danka Olga 2003-ban középtávú magyar bajnok, Major József és Major Gábor nem csak a Magyar Bajnokságon, hanem nemzetközi szinten is eredményesen képviseli egyesületünket.

- Edzések Helye: Sátras uszoda ill. Sporttelep

            - Szakosztályvezető: Papp László

                        - Edző: Dr. Zakariás Géza

 

 

 

Ügyfélfogadás

Kedd, csütörtök:

de. 9:00 - 11:30-ig

du. 13:30 - 15:00-ig

Galéria

Események

Bejelentkezés a 2018/19. tanév II. félévére 2019. január 24. 06:00 - 2019. február 2. 23:55
Vizsgaidőszak vége 2019. január 26. 00:00 - 01:00
Szenátusi ülés 2019. január 28. 14:00 - 16:00
Méltányossági vizsgák 2019. január 30. 00:00 - 2019. február 2. 23:00