SZESE Szakosztályok

A Széchenyi István Egyetem Sportegyesületének szakosztályai

 

 Asztalitenisz

A szakosztály 1978-ban alakult, majd évek kitartó munkájával, a megyei és NB III-as bajnokság megnyerésével, NB II-es csapatnak szurkolhattunk 1995 óta.

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Bajnokságban elért érmes helyezéseink, a Műszaki Főikolai Sportnapokon aratott győzelmek az NB II-beli sikereket is előre jelezték már, ami 2003 nyarán bekövetkezett! Bajnokságot nyertek asztaliteniszezőink az NBII-ben, így a 2003/04-es évadban az NB I/A osztályú verseny résztvevői vagyunk.

 

A szakosztály sikere névváltozást is hozott. Szakosztályunk neve :

 

SZÉCHENYI-UNIQA szakosztály

 

E névpárosítás nem csupán a sportban gyakori támogatási szerződés következménye! Többrétű kapcsolatra utal a név-pár, s asztaliteniszezőink mindkét név értékét védik, hírét erősítik sportszerű megjelenésükkel, tiszta játékukkal, lehető legjobb eredményeikkel. Ön meglátogathatja közvetlenül is partnerünket: www.uniqa.hu és megtekintheti a SZÉCHENYI-UNIQA szakosztály csapatának eredményeit, s néhány felvételt.

 

2004 őszétől csapatunk az Extra-liga mezőnyében szerepel.
2004. szeptember 1-5 között az Egyetemi Csarnokban rendeztük meg a 15. Asztalitenisz Egyetemi-Főiskolai Világbajnokságot.

- Edzések helye: Edzőcsarnok

            - A szakosztály vezetője: Vigh Zsolt

                        - Edző: Albert Zoltán 

 


  Judo

A szakosztály 1988-ban alakult. Hosszú éveken keresztül versenyzőink a másodosztályban versenyeztek. 1999-ben női csapatunk az első osztályú Magyar Bajnokságon bronz érmet szerzett, ugyanebben az évben lányaink Magyar Köztársaság Kupát nyertek. Az Egyetemi Főiskolai bajnokságokon évről-évre több versenyzőnk szerepel elismerésre méltóan. Pados Mirtill és Hetyei Szilárd többszörös egyetemi - főiskolai bajnok. A technikai felkészültség ellenőrzésére évente két alkalommal övvizsgán szerezhetnek magasabb övfokot.

- Edzések helye: Sporttelep

            - A szakosztály vezetője: Hebesi Zsolt

                            - Edző: Gyimes Nikolett


  Kézilabda (férfi)

A szakosztály 1974-ben alakult, először a megyei bajnokságban szerepelt.Csapatunk 1996-tól az NB/II Nyugati Csoportjában, 2003-tól a megyei bajnokságban játszik. Legjobb eredményeink: - Egyetemi Főiskolai Országos Bajnokság III. helyezés A Műszaki Főiskolai Sportnapokon többször szereztünk első illetve dobogós helyezést. 1995-2000 között minden évben aranyérmes lett csapatunk. Külföldi kapcsolatot tartunk lengyel és német egyetemek csapataival

- Edzések helye: Egyetemi Csarnok ill. Edzőcsarnok

            - Szakosztályvezető: dr. Jámbor Attila

                        - Edző: Gasztonyi Tamás


  Kézilabda (női)

A szakosztály 1995-ben alakult. Ezt megelőzőleg három évig sportcsoporti foglalkozások keretében honosodott meg főiskolánkon. 1995-től a megyei bajnokságban játszanak a lányok. 1998-ban egy évig, majd 2004-től NB/II-ben szerepelnek.  Jó a kapcsolat az Eindhoveni Egyetem kézilabda csapatával, tornáikon rendszeresen résztveszünk.

        - Edzések helye: Egyetemi csarnok ill. Edzőcsarnok

                    - Szakosztályvezető: Urbán Nikolett

                                - Edző: Simon József

 

 


  Kosárlabda (férfi)

A szakosztály 1975-ben alakult és 1977-től a Nemzeti Bajnokság második osztályában játszik. Játékosaink egyetemi hallgatók, így minden évben részt veszünk a Magyar Egyetemi és Főiskolai Kosárlabda Bajnokságban és a Műszaki Főiskolai Sportnapokon. Jól szerepeltünk az europai Challange Inter – Telecom versenyein. Dieburg-ban harmadik, Valencia-ban a második helyen végeztünk. 

Eddigi legjobb eredményeink: NB-II második, 2004-ben az NBI/B-s osztályozón nem sikerült kivívni a felsőbb osztályban való szereplés jogát.   MEFOB negyedik, és MFSN első hely.

- Edzések helye: Edzőcsarnok

            - Szakosztályvezető: Hofmann Gergely

                        - Edző: Kozma Tamás, Katona Zsolt

 


  Kosárlabda (női)

A szakosztály 1978-ban alakult. A lányok azóta is a megyei bajnokságban szerepelnek. A Műszaki Főiskolai Sportnapokon 1993-ban aranyérmet nyertek. 1993-ban megyei bajnokságot nyertek.

 

- A női kosárlabda jelenleg sportcsoportként működik.


  Labdarúgás

A labdarúgó szakosztály 1976-ban alakult. 1984-ig a megyei II. osztályban, majd hat szezont a megyei I. osztályban játszott a csapat. Elsősorban az Egyetmi és Főiskolai bajnokságokon hívtuk fel magunkra a figyelmet, amit a hét országos döntőben való szereplés is fémjelez. 

 

A csapat négyszer nyert Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokságot, egyszer ezüstérmes, egyszer pedig bronzérmes lett.  A Műszaki Főiskolák versenyein, valamint a Universitas Kupán is több alkalommal álltak labdarúgóink a dobogó legfelső fokán. 

 

 

Nemzetközi kapcsolataink is elismerésre méltóak. 1980-ban intézményünk képviselte Magyarországot az első Egyetemi Labdarúgó Egyetemi Európa Bajnokságon, Spanyolországban. Vendégszerepeltünk, illetve fogadtunk bolgár, német belga csapatokat. 

 

 

- Jelenleg szüneteltetjük labdarúgó szakosztályunkat. 

 


  Röplabda

A csapat 1978-ban alakult. Egy év kivételével az NB II. Nyugati csoportjában szerepeltünk. 

A 2000-es és 2003-as idényben értük el legjobb eredményünket, ezüstérmes lett csapatunk. Egyetemi Főiskolai Országos Bajnokságon hat alkalommal a négyes döntőbe került együttesünk, kétszer III. helyezést értünk el, míg 1994-ben és 1999-ben ezüstéremet szereztünk. Külföldi kapcsolataink: rendszeres meghívottak között szerepel csapatunk Hollandiában az Európai Egyetemek Főiskolák röplabda bajnokságán, valamint több alkalommal is győztesen jöttünk haza Olaszországból, a Húsvéti Röplabda Tornáról.

 

- Edzések helye: Edzőcsarnok

            - Szakosztályvezető: dr. Gubicza László

                        - Edző: Oroszi László  


  Sakk

A szakosztály 1978-ban alakult. 1980 óta az OB II-ben szerepelt, 1992 óta pedig az NB I/B résztvevője volt, jelenleg a megyei bajnokság résztvevői vagyunk. Sakkozóink kiemelkedő eredményeket értek el mind a Műszaki Főiskolai Sportnapokon, mind azokon az egyéni versenyeken, ahol minősítésükhöz szükséges versenyzési lehetőségeket kaptak. A Magyar Egyetemi-Főiskolai Bajnokságon több alkalommal szereztek érmet sakkozóink. (1997-ben Kőrösparti Sándor ezüstérem)

- Edzések helye: Egyetemi Csarnok társalgó

            - Szakosztályvezető: Balogh Tibor

                        - Edző: Dr. Bende Ede

 


 

  TRIATLON

A Triatlon szakosztály 1990-ben alakult. Az edzéseket a Városi Uszodában, a Szigetközi úton (kerékpár), a Duna-töltésen, ill. a főiskola sporttelepén (futás) tartjuk. Eddigi legjobb eredményeink: Férfi csapatunk Egyetemi Főiskolai Bajnokságot háromszor nyert (1992-ben, 1993-ban és 1995-ben), II. helyezést 1991-ben, 1994-ben és 1996-ban. Női csapatunk 1994-ben és 96-ban ezüstérmes lett. Egyéniben 1992-ben és 1993-ban Fazekas Attila II. helyezést szerzett, 1996-ban Angyaláti Ákos bajnok lett. Az 1992-es Országos Csapatbajnokságban csapatunk ezüstérmes lett. A versenyzőink, Angyaláti Ákos és Pataki Ágnes, mint magyar válogatottak, 1992-ben a németországi Darmstadt-ban, 1998-ban pedig Kiel-ben szerepeltek Főiskolai Világbajnokságon.

Danka Olga 2003-ban középtávú magyar bajnok, Major József és Major Gábor nem csak a Magyar Bajnokságon, hanem nemzetközi szinten is eredményesen képviseli egyesületünket.

- Edzések Helye: Sátras uszoda ill. Sporttelep

            - Szakosztályvezető: Papp László

                        - Edző: Dr. Zakariás Géza

 

 

 

Ügyfélfogadás

Kedd, csütörtök:

de. 9:00 - 11:30-ig

du. 13:30 - 15:00-ig

Galéria

Események

Munkaszüneti nap 2018. október 22.
Munkaszüneti nap 2018. október 23.
Elektronikus ZH nap 2018. október 24.
Elektronikus ZH nap 2018. október 26.
Levelező oktatás kontaktóráinak időpontja 2018. október 26. 00:00 - 2018. október 27. 23:00