mefob-gyor

MEFOB kézilabda 2015 Döntő

Május 18-19 - Győr

A tavalyi MEFOB kézilabda döntőjének szervezési sikerét misem bizonyítja jobban, mint hogy a Magyar Egyetemi- Főiskolai Sportszövetség idén is a Széchenyi István Egyetemet bízta meg az országos döntő megrendezésével.

Így több csapat is ismerősként érkezhetett sportos városunkba.

A 2017-es Ifjúsági Olimpia rendezése kapcsán a városvezetése sportszakmai szemmel is figyelemmel kíséri a Győrben megrendezésre kerülő sportrendezvényeket és ez természetesen a MEFOB eseményre is igaz.

„A jövő Győrben épül” szól Győr város szlogenje. A jövő építésének alapja pedig az ifjúság. Rájuk kell építeni és ez a kézilabdázásban is így van.  Ennek kapcsán érkeztek a sikeréhes csapatok Győrbe ahol mindkét nem képviselői összemérték tudásukat.

A Magyar Egyetemi- Főiskolai Kézilabda Bajnokság Döntőjének két napos tornáján, a fiúknál a Pannonwork Kupáért folyt a verseny. Első helyezett az Eszterházy Károly Főiskola (Eger) csapata lett.
Az ezüstérmet a Pannon Egyetem (Veszprém) csapata szerezte meg. A dobogó 3. fokára a
Szegedi Tudományegyetem csapatának tagjai állhattak fel. A BME (Budapest) csapata pedig a 4. helyen végzett.

 A lányoknál a küzdelmek a Bridge Kupáért folytak, ahol szintén az Eszterházy Károly Főiskola (Eger) győzött, és ezzel az arany érmet vehették át a csapat tagjai. Az ezüstérmet a Szegedi Tudományegyetem csapata szerezte meg. A házigazda Széchenyi István Egyetem kézilabdásai megelégedve a sikeres rendezés elismerésével az erős mezőnyben megszerezték a bronzérmet. 

A legjobb kapusnak járó külön díjat a szervezők a hölgyeknél Répás Georginának (Szegedi Tudományegyetem), a fiúknál pedig Hollós Balázsnak (Eszterházy Károly Főiskola) ítélték.

A gólkirálynak járó különdíjat a lányoknál Gerháth Fanni (21 góllal – Széchenyi István Egyetem), a fiúknál pedig Vojkovics Gyula (30 góllal – Szegedi Tudományegyetem) érdemelte ki.

A legtechnikásabb játékosnak kiírt díjat a hölgyeknél László Barbara (Eszterházy Károly Főiskola), a férfiaknál Faluvégi Rudolf (Pannon Egyetem) kapta meg.

A legjobb edzői elismerést a bajnokcsapatok (Eszterházy Károly Főiskola) edzői vehették át,
név szerint Hegedűs Tibor (női csapat) és Pereverzia Mihály (férfi csapat).

Az egész verseny alatt remek hangulat uralkodott a sportcsarnokban. A küzdelmek sportszerű kereteken belül zajlottak, szerencsére komolyabb sérülés nem történt.

Az eredmények megtekinthetők ITT

 

Ügyfélfogadás

Hétfő:

du. 13:30 - 15:00-ig

kedd, csütörtök:

de. 9:00 - 11:30-ig

du. 13:30 - 15:00-ig

szerda:

          de. 9.00 - 12.00-ig

Galéria

Események

Szenátusi ülés 2018. május 28. 14:00 - 16:00
Nyugdíjas Egyetem Diplomaátadó 2018. június 7. 10:00 - 12:00